друкувати


В Україні перевірять фірми, що пропонують послуги з написання курсових та дипломних робіт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 04:00:41

В Україні збираються організувати перевірку фірм, що пропонують послуги з написання курсових, дипломних робіт, дисертацій та рефератів.

Про це міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявив на прямій лінії в "Комсомольській правді в Україні".

"Ми зараз встановлюємо контакти з МВС, щоб провести перевірку фірм, які дають ці оголошення", - заявив міністр.

Розповідаючи про способи боротьби з такою проблемою, Табачник наголосив, що необхідно зробити захист диплома або курсової більш публічним.

"Боротися з цією катастрофою можна тільки одним шляхом - зробити захист диплома або курсової роботи більш публічним, і тоді, як казав Петро I – "по речи дурь каждого видна". Адже людина, яка переписала роботу, часто безпорадна в обговоренні цього тексту", - наголосив міністр.

Щодо того, як міністерство буде боротися з оголошеннями, в яких пропонують написати диплом, дисертацію, реферати, Табачник відповів, що у виникненні таких структур деколи "винні і самі ректори, які в гонитві за кількістю студентів занадто розмили профіль своїх університетів".

"Зараз технічні вузи готують юристів та менеджерів, педвузу - ботаніків і фахівців з паркового дизайну. Наводячи порядок в ліцензійній роботі та акредитації, я буду домагатися того, щоб педагогічні вузи готували вчителів, а технічні - інженерів ", - зазначив він.

Нагадаємо, перевірки Головдержслужби України показали, що з 300 чиновників, призначених президентом та Кабміном, 10-15 надають фальшиві документи про себе.

Джерело: ТСН.ua