друкувати


А що Вам відомо про найбільшу чудотворну ікону Івано-Франківська?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 10:30:10

Івано-Франківський краєзнавчий музей проводитиме черговий цікавий захід. Це - відкриття фотодокументальної виставки, на якій представлено цікаву та маловідому інформацію з історії найвеличнішої пам’ятки м.Станиславова – Чудотворної ікони Матері Божої Ласкавої (подано матеріали досліджень історії створення образу, його коронацію в 1937 році папськими коронами і ризами, інформацію про духовних осіб, з якими пов’язана історія образу, його вивезення та перебування в Польщі, а також створення копії та освячення її біля Чудотворного образу в м.Гданськ).

На відкритті виставки для огляду буде виставлено освячену копію Чудотворної ікони, а також буде представлено артефакти, оригінальні воти, які знаходилися біля образу Матері Божої Ласкавої у Вірменському соборі (до 1946 року) – пожертви із золота чи срібла за вислухану молитву і здійснене чудо. Часто, якщо відбувалося чудесне оздоровлення, воти виливалися у формі вилікуваного органу. Наприклад, повернено слух – пожертвувано срібне вухо, оздоровлено серце – виливалося срібне серце.

Завдання акції полягає в тому, щоб ознайомити громаду міста, а особливо молоде покоління з своєю історією, відновити втрачену пам’ять про Чудотворну ікону Матері Божої Ласкавої Станиславівської (біля якої за 200 років перебування у нашому місті отримали зцілення тисячі людей). Зібрані матеріали є спробою дослідження твору завідуючим віділом реставрації Івано-Франківського краєзнавчого музею Валерієм Твердохлібом.

Виставка працюватиме з 28 травня по 18 червня 2010 р. Відкриття виставки 28 травня 2010 р. о 15.00 год. в приміщенні краєзнавчого музею по вул. Галицькій, 4а.

Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА