друкувати


За січень–березень у розвиток економіки Івано-Франківська вкладено 192 млн грн інвестицій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-27 05:45:29

За січень–березень 2010р. у розвиток економіки міста вкладено майже 192 млн грн капітальних інвестицій. Найвагомішу частку (72,6%) склали інвестиції в основний капітал, обсяг яких збільшився на 25,3% проти відповідного періоду 2009р.

Зростання обсягів інвестицій спостерігалось у діяльність транспорту та зв’язку (у 14,6 раза), торгівлю, ремонт автомобілів, побутових виробів, предметів особистого вжитку (в 1,5 раза), охорону здоров’я та надання соціальної допомоги (на 25,6%), готелі та ресторани (на 14,5%), операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надання послуг підприємцям (на 7,8%), фінансову діяльність (на 2,3%).

Капіталовкладення у будівництво житла збільшилися на 30,7% і склали 70 млн грн.

Майже половину обсягу інвестицій в основний капітал спрямовано у розвиток операцій з нерухомим майном, оренди, інжинірингу та надання послуг підприємцям. Питома вага освоєних інвестицій у транспорт і зв’язок, торгівлю, ремонт автомобілів, побутових виробів, предметів особистого вжитку склала по 16%, у промисловість –15%.

Водночас незначні обсяги капіталовкладень вкладено у освіту, надання комунальних та індивідуальних послуг, діяльність у сфері культури та спорту, будівництво, діяльність готелів та ресторанів.

Частка обласного центру у загальнообласному обсязі капітальних інвестицій склала близько 27%.

У розрахунку на одну особу освоєно 587 грн капіталовкладень, що у 1,5 раза вище, ніж у середньому по області.

Джерело: Головне управління статистики в Івано-Франківській області