друкувати


Маленькі школи, особливо в селах, "укрупнюватимуть"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-27 05:30:59

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявляє, що маленькі школи, особливо в селах, "укрупнюватимуть". За його словами, це пов'язано з тим, що такі школи не в змозі забезпечити досить високий рівень освіти.

"Якщо вчитель співу в маленькій школі крім того викладає фізику і математику, ми калічимо психіку маленького українця. У Канаді обмеження від місця проживання учня до школи 70 км, а це країна з досить високим рівнем освіти. У нас зараз в маленьких школах учням на пальцях пояснюють основи інформатики. Отже потрібно комплектувати школи добре, а проблему вирішувати за рахунок програми "Шкільний автобус" для того, щоб кожен українець, що живе в місті або селі, мав доступ до якісної освіти", - заявив Д.Табачник в Донецьку.

Кажучи про проблеми українських студентських містечок, міністр заявив, що вони відлякують іноземних студентів, які могли б вчитися в нашій країні.

"Розвиток освіти в Україні стримується низьким рівнем інфраструктури студмістечок. Іноземних студентів відштовхують погані умови проживання, відсутність охорони та інше. Притому, що престиж будь-якої країни визначається ринком освітніх послуг. На 1-му місці США - у них півмільйона іноземних студентів на рік, в Росії - 120 тисяч. В Україні зараз, дай Бог, щоб було 40 тисяч студентів (ред. - іноземних)", - сказав міністр.

Джерело: Освітній портал