друкувати


Прикарпаття прощалося з світилом медичної науки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-27 10:03:12

Більше двох тисяч людей прийшло погожого сонячного дня до головного корпусу Івано-Франківського національного медичного університету, щоб віддати останню шану багатолітньому ректору вказаного навчального закладу, видатному діячу медичної науки Євгену Нейку.

В прощальній панахиді та похоронах науковця взяли участь представники Івано-Франківських обласної та міської влади, професура та студенти мед університету, представники підприємств, організацій та установ області, відомі на Прикарпатті люди – усі, хто особисто знав Євгена Михайловича, допомагав йому в роботі і відчув на собі його турботу.

«Дуже сумний сьогодні день, – розповіла «Коломия ВЕБ Порталу», колишня наставник покійного, доцент Зоя Карплюк, – Ми втратили дуже велику людину, який турбувався перш за все про національні кадри. Він був найкращим моїм учнем».

Ректора ІФНМУ поховали на цвинтарі меморіального комплексу Дем’янів Лаз. Ланцюг автобусів та автомобілів в останньому кортежі Є.Нейка вражав своєю довжиною. Небувалою була і кількість вінків, квітів. До речі квіти услали і останню дорогу ректора від навчального закладу, якому він віддав стільки років до катафалку.

Автор: Сергій БІЛИЙ