друкувати


Компанія BeBionic створила найбільш досконалий протез рук з існуючих

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-26 07:00:42

Компанія BeBionic створила найбільш досконалий протез рук з існуючих, причому в неї вже готовий комерційний продукт, а не ранній прототип.

Пристрій було продемонстровано на Міжнародному конгресі з протезування та ортопедії ISPO World Congress, який пройшов в Лейпцігу (Німеччина) з 10 по 15 травня цього року. Протез здивував публіку, але, що більш цікаво, вже у червні цього року він надійде в продаж. Щоправда, про ціну настільки функціонального пристрою поки нічого не повідомлялося.

У розробці BeBionic застосовується міо-електрична система управління, доповнена можливістю тонкої настройки пристрою користувачем. Тобто, людина може визначити силу захвату, реакцію протезу на ті чи інші предмети, швидкість його реагування та інші параметри, після чого передати інформацію по бездротовому каналу в електронну руку.

Міо-електрична система ж, зчитуючи м'язові імпульси на збереженій ділянці кінцівки, дасть користувачеві можливість легко керувати протезом як своєю рукою.

Апарат також покритий силіконовою "шкірою", і мало чим відрізняється від звичайної руки. До того ж користувач може вибрати один з 19 відтінків штучної шкіри.

Джерело: Gazeta.ua