друкувати


110 юнаків та дівчат з Прикарпаття прославили область на всю країну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-26 12:30:25

110 юнаків та дівчат з Прикарпаття прославили область на всю країну. Саме тому вони тут - на традиційному щорічному святі "Ми надія твоя, Україно".

Вже 7-й рік поспіль напередодні міжнародного дня захисту дітей юних прикарпатців, що досягли неабияких успіхів обласна влада заохочує до подальших звершень. Це дає позитивну динаміку.

Ще 5 років тому, розповідає начальник обласного управління освіти, Івано-Франківщина могла похвалитися лише 14-ма призерами всеукраїнських олімпіад. Кожна номінація - це подарунок від обласної влади. Серед найбажаніших - ноутбуки та цифрові камери.

Для одинадцятикласника Богдана Стрільчика перемога у конкурсі-захисті науково-дослідних робіт Малої Академії Наук з літературної творчості - це перш за все шанс заявити про себе. Юнак мріє стати письменником. Серед найближчих планів - видання своєї першої книги. Науковий керівник цього літератора-початківця - відомий прикарпатський письменник та критик Євген Баран. Його разом з іншими педагогами теж не обійшли увагою. Викладачів обдарованої учнівської молоді заохотили матеріально - як преміями так доплатами до вчительської зарплатні.

Джерело: Радіо «Західний полюс»