друкувати


Прикарпатський митець Олександр Тимків презентував виставку пастелей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-25 05:25:42

Натхненний красою скель Довбуша прикарпатський митець Олександр Тимків презентував виставку пастелей. З-поміж близько 40 робіт художника - здебільшого пейзажі, написані з натури.

Саме там, а не в майстерні, каже автор, працюється найкраще. Змальовує не лише краєвиди природи, але й колоритну архітектуру, і не лише місцеву. Митець чимало подорожував Європою. Олександр Тимків пише темперою, олією, гуашшю та аквареллю, однак перевагу надає саме пастелі - для мандрівної творчості вони оптимальні. Французькі гори Піренеї на його роботах дещо схожі на рідні Карпати.

Саме тому й потрапили до цієї експозиції. А загалом вона присвячена Прикарпаттю. Митець має відповідне хобі - цікавиться історією, пошуковими роботами та працює екскурсоводом. Тож з гідними уваги куточками краю знайомий якнайкраще. Це вже друга персональна виставка митця в Івано-Франківську. Є тут і нетипові сюжети - наприклад піднебесні троянди Олександр створив на знак вдячності за зцілення. А у цих спіральних викрутасах художник втілив дух готичних соборів Парижу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»