друкувати


Спрощена система оподаткування не буде скасована

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-25 02:45:37

Спрощена система оподаткування не буде скасована. Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань економіки Сергій Тігіпко.

Урядовець прогнозує, що проект податкового кодексу буде внесено у Верховну раду до кінця липня і він має бути ухвалений на цій сесії, принаймні в першому читання. Віце-прем'єр запевнив, що новий податковий кодекс пердбачатиме спрощену систему оподаткування.

Водночас Тігіпко визнав, що є проблеми: це оптимізація податків і соціальні платежі. За його словами, не всі соціальні платежі сплачуються зі спрощеної системи.

Віце-прем'єр зазначив, що в уряді створена спеціальна комісія, яка займається розробкою податкового кодексу.

Як відомо, на сьогодні діяльність суб'єктів підприємницької діяльності, які сплачують єдиний податок, регулюється указом президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку й звітності суб'єктів малого підприємництва".

Нещодавно призначений голова Державного комітету з питань регуляторної політики й підприємництва Михайло Бродський виступає за жорсткість доступу до цієї системи оподаткування.

Прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує набуття податковим кодексом чинності з 1 січня 2011 року. А голова Верховної ради Володимир Литвин вважає ухвалення цього документа пріоритетним завданням роботи парламенту.

Разом із тим, заступник голови комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна вважає, що зменшення розміру податку може призвести до збільшення надходжень до бюджету, але це сьогодні не спрацьовує. Нині місцеві ради встановлюють розмір єдиного податку, і роблять це по максимуму. На думку Ксенії Ляпіної, ради вважають, що чим більший податок, тим більше коштів.

Джерело: ТСН.ua