друкувати


Десять найбільш дивних готелів світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-25 05:00:43

Міжнародний туристичний гід TripAdvisor у розпал літніх відпусток опублікував рейтинг найбільш фантастичних, неймовірних, навіть дивних, на думку експертів TripAdvisor, готелів. Про це повідомляє газета «Сегодня».

Якщо додержуватися списку, то в турецькому готелі-печері можна відчути себе візантійським ченцем, у колишній в'язниці Вікторіанської епохи – в'язнем, а серед чайних полів на старій плантації – ланкійським плантатором. Для моржів – льодові апартаменти, для шанувальників розпеченої пустелі – бедуїнська стоянка.

Десять найбільш дивних готелів світу (TripAdvisor):

1. Gamirasu Cave Hotel, Кападокія, Туреччина
Ціна за ніч: від $105

Готель усередині скелі – колишнього чернечого притулку часів Візантії. На стінах збереглися фрески тисячолітньої давнини.

2. Al Maha Desert Resort, Дубаї
Ціна за ніч: від $657

Готель-оаза у стилі бедуїнської стоянки посередині пустелі, номери у вигляді наметів. Гості можуть взяти участь у соколиному полюванні.

3. Silken Puerta America, Мадрид, Іспанія
Ціна за ніч: від $185

Фасад готелю виконаний у яскравих барвах. Інтер'єр створювали відомі майстри, серед яких Заха Хадід і Норманн Фостер.

4. Hotel de Glace, Квебек, Канада
Ціна за ніч: від $324

Щорічно готель відбудовують заново, і працює він тільки в зимовий період. На його створення йде 500 тонн криги. Все навколо виконано з льоду – від ліжок до чарок у барі.

5. Malmaison Oxford Castle, Оксфорд, Великобританія
Ціна за ніч: від $454

Готель у замку, побудованому ще в XI столітті. До 1996 року тут була в'язниця. Донині збереглися тюремні камери. «Ув’язнення» – одна із забав, які пропонують гостям.

6. Tea Factory, Шрі-Ланка
Ціна за ніч: від $85

Готель розташований у приміщенні старої чайної фабрики. Гості начебто повертаються в колоніальні часи – навколо розкинулися чайні плантації. В готелі дотепер стоять фабричні агрегати.

7. Huvafen Fushi, Мальдівські острови
Ціна за ніч: від $823

Готель займає весь невеликий кораловий острів. Для гостей кожного з 43 бунгало – особистий дворецький. Навкруги райська природа, з розваг – риболовля та дайвінг.

8. Imperial Boat House, Кох-Самуї, Таїланд
Ціна за ніч: від $80

Готель із розкішними басейнами побудований зі старої рисової баржі. Це місце відпочинку відзначили за прекрасну природу й багато різних розваг на воді.

9. Ariau Jungle Towers, Бразилія
Ціна за ніч: від $200

Готель у нетрях Амазонки. Його вежі розташовані на палях над водою, а номери – як гнізда на цих вежах. Між вежами прокладені 8 км елеваторних містків над водою.

10. Dog Bark Park Inn, Штат Айдахо, США
Ціна за ніч: від $86

Готель із одного номера, побудований подружньою парою художників – прихильників собак. Усередині жодних витребеньок – всі апартаменти обставлені вирізаними собачками.

Довідка: Туристичний сайт TripAdvisor було засновано в лютому 2000 р. Зараз TripAdvisor керує дев’ятьма сайтами, орієнтованими на туризм: Virtualtourist, Cruise Critic, Seatguru, TravelPod та ін. Огляди на сайті TripAdvisor охоплюють більш ніж 212 тис. готелів, 74 тис. визначних місць та понад 30 тис. туристичних маршрутів по всьому світу. TripAdvisor претендує на роль найбільшої туристичної інтернет-спільноти.

Джерело: Перша рейтингова система