друкувати


«Європейська партія України» закликає депутатів робити перший крок до Європи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-24 04:00:38

Акцію «Підтримай вступ до Євросоюзу» провели активісти обласної організації «Європейської партії України».


Як повідомив голова структури Олександр Кушлик, приводом до проведення акції стало відверте небажання окремих депутатських фракцій у Верховній Раді розглянути питання про подання заявки щодо вступу до Європейського Союзу. Можливість подати таку заявку надав Україні Європарламент своєю резолюцією від 25 лютого, а вже 1 березня лідер «Європейської партії», народний депутат України Микола Катеринчук вніс на розгляд українського парламенту проект відповідної постанови. В той же час, 2 квітня Верховна Рада не змогла не тільки його розглянути, але й внести до порядку денного.

В рамках акції активісти партії звернулись до депутатів рад усіх рівнів з нагадуванням, що більшість з них декларували принципи євроінтеграції у своїх передвиборчих програмах, а тому повинні на сесіях відповідних рад ініціювати розгляд відповідних звернень до Верховної Ради України, Президента та Кабміну з вимогою забезпечити подання заявки на вступ до ЄС. «Сьогодні ми звертаємось до депутатів через ЗМІ, - зазначив голова міської організації «Європейської партії» Михайло Труфан, - а з понеділка почнемо звертатись персонально до кожного».

Зі слів активістів партії, сьогодні влада розглядає євроінтеграцію виключно крізь призму відносин з Росією і блокує усі кроки в напрямку Європи. В якості аргументів наводиться думка, що світова економічна криза найбільше торкнулась європейських країн. Зокрема, наводяться приклади Греції. В той же час, в Європі зарплати і пенсії на порядок вище, ніж в Україні і навіть втрати від кризи не так боляче відбиваються на стані захищеності їх громадян.

В зв’язку з цим, в разі, якщо місцеві ради не розглянуть такі звернення, активісти «Євпропейської партії» погрожують вдатись до масових акцій протесту.

Автор: Сергій БІЛИЙ