друкувати


Комерційне покарання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-22 11:30:57

В Коломиї на хабарі співробітниками СБУ затримані керівник вагонного депо і начальник лінійного пункту міліції.

Крадіжка – це завжди злочин, навіть якщо вона вчинена з власного місця роботи. І, як будь-який злочин, вона має бути покарана відповідно до чинного закону. Своєрідно принцип невідворотності покарання за вчинення злочину зрозуміли начальники Коломийського вагонного депо та лінійного пункту міліції на станції Коломия Управління на Львівській залізниці УМВС України на транспорті.

Упіймавши на крадіжці одного з деповських працівників, ділки, всупереч своїм функціональним обов’язками, не поспішали звільнити винного з місця роботи та притягнути його до кримінальної відповідальності. Натомість запропонували йому угоду, відповідно до якої вони «закривають очі» на вчинене крадієм за невелику, на їх думку, винагороду – 32 тисячі гривень.

Зібрати таку суму за раз нерадивий злодій не зміг, а відтак запропонував розплатитись за свою свободу в два заходи. Перший «транш», переданий зловмисникам становив 11 тисяч гривень та 200 євро. Передача другої частини хабара мала відбутись 19 травня в автомобілі одного з «благодійників». Отут хабарників і очікував сюрприз від правоохоронців. «Співробітники СБУ, – розповідає «Експресу» керівник прес-групи Упоравління Служби безпеки України в Івано-Франківській області Марія Римар, – затримали службовців тієї миті, коли вони ділили хабар між собою. Тож не дивно, що на руках та у салоні авто службовців зафіксовано чисельні сліди спеціальної речовини, якою були позначені купюри».

За фактом одержання хабара службовими особами вагонного депо та органів МВС прокуратурою області порушено кримінальну справу. Ведеться слідство. Зі слів пані Римар, у затриманих зловмисників буде достатньо часу переосмислити принцип невідворотності покарання у кримінальному праві, оскільки за скоєний ними злочин Закон передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

Автор: Сергій БІЛИЙ