друкувати


За даними ВООЗ, вірусами гепатиту заражені 2 мільярди людей у світі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 11:00:11

19 травня - Міжнародний день боротьби з гепатитами. Зараз медики б'ють на сполох та активно взялися проводити роз'яснювальні бесіди про запобігання розповсюдження вірусних гепатитів.

В Україні визнання серйозності цієї проблеми не порівняти з рівнем обізнаності про ВІЛ/СНІД незважаючи на те, що кількість інфікованих і рівень смертності у цих хвороб приблизно однакові. За даними ВООЗ, вірусами гепатиту заражені 2 мільярди людей у світі, 250 мільйонів з них мають хронічну інфекцію.

Єдиний метод профілактики проти гепатиту В - вакцинація. Її проводять в пологовому будинку. Після народження дитину від гепатиту В щеплять через місяць та пів року. Імунітет до цієї недуги виробляється до 20 років. Потім вакцинуватися потрібно знову. Проблема,кажуть медики в тому, що частина батьків через релігійні міркування та власні перестороги відмовляється від необхідного щеплення. Минулоріч нещепленими були 30% усіх немовлят пологового будинку. Це майже двічі більше,аніж у 2008. Однак серед причин не лише відмова батьків, але й тривала пандемія грипу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»