друкувати


Зміна політичної еліти в Україні відбудеться не раніше 2015 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 07:00:27

Нова якість українських політичних сил та влади проявляться не раніше 2015 року. Такий прогноз в інтерв’ю журналу «Профіль» зробив лідер Єдиного Центру Віктор Балога , відповідаючи на запитання чи може повністю змінитися державна еліта, враховуючи призначення, що відбулися та відбуваються на усіх рівнях.

За словами В.Балоги, тотальні призначення на керівні посади в центрі та на місцях виключно з «регіонального городу» не лише не оздоровлять політикум, а й збільшать температуру владного організму. «Так і до лихоманки, згортання крові може дійти! Повністю змінити еліти можливо лише тоді, коли після приходу до влади однієї команди іншу в повному складі кидають за ґрати. Але в Україні це неможливо. У нас існуючі противаги по лінії схід-захід мають позитивне значення».

Лідер Єдиного Центру переконаний, що з виборами до Верховної Ради, позачерговими чи 2012 року не варто очікувати на якісно відновлену політичну еліту.

«Еволюція нашого політикуму повільна та відбувається в далеко від демократії ціннісних орієнтирах. У нас багато подвійних стандартів та обману, тотальна безвідповідальність, корупція, тіньове фінансування партій. Тому, власне, зміна політичних поколінь відбудеться лише тоді, коли суспільство вперше дасть вотум довіри політичним силам, що сповідують та втілюють у собі єдину цінність – Україну».

На запитання, як лідер Єдиного Центру оцінює перспективи своєї партії на найближчих парламентських виборах, коли б вони не були, Віктор Балога сказав, що маленька репетиція у політичної сили буде на місцевих виборах, 20 червня цього року.

«Єдиний Центр» висунув та підтримує 66 кандидатів. Їхній результат стане індикатором того, наскільки близькі виборцям наші гасла та ідеї. Після цього і візьмемося за довгострокове планування», - сказав політик.

Джерело: Прес-служба Єдиного Центру