друкувати


Своєрідною візиткою Івано-Франківського обласного геріатричного пансіонату стали квіти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 10:15:09

Своєрідною візиткою Івано-Франківського обласного геріатричного пансіонату стали квіти. Вони тут всюди: при вході, на підвіконнях, на численних клумбах, в коридорах. Адже ніщо так не може прикрасити будні перестарілих людей, які волею долі та родичів потрапили до цього закладу, як яскраві барви та запашна зелень прекрасних вазонків.


Адміністрація закладу дбає про квіти мабуть не менш, ніж про своїх підопічних. Працівники пансіонату періодично висаджують нові рослини, прополюють клумби та, за необхідності поливають їх, рятують від рясних злив.

Не був виключенням і день 19 травня. Щоправда, цього дня до працівників пансіонату несподівано надійшла допомога: четверо волонтерів з числа працівників компанії «Київстар», яка вже не перший рік тримає таке собі шефство над закладом, залюбки взялися за сапи і посадили кілька рослин на клумбах пансіонату. Зі слів спеціаліста із зв’язків з громадськістю компанії Тетяни Лупій, волонтери прибули сюди в рамках акції «Активна турбота», яка охоплює як геріатричні заклади, так і дитячі сиротинці, і передбачає надання посильної допомоги у облаштуванні дозвілля та побуту їх вихованців. Прикладами є проведення новорічних свят для дітей підшефних сиротинці, акція «Дзвінок фронтовому другу», яку «київстарівці» проводили для підопічних будинку перестарілих у Хмельницькому.

Втім, саджання квітів – це не єдина турбота, яку надають зв’язківці пансіонату. Як зазначає директор закладу Лоріна Дерев’янко, з «Київстаром» їх поєднує більш як чотири роки співпраці. За цей час компанія перерахувала пансіонату майже 150 тисяч гривень спонсорської допомоги, що дозволило облаштувати сучасну пральню, придбати обладнання для фізкабінету, кабінету лікувальної фізкультури, кухні. От і зараз в рамках соціальної ініціативи «Для людей, для країни» для потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату виділено 15 тисяч гривень, необхідних для дообладнання харчоблоку.

Автор: Сергій БІЛИЙ