друкувати


Дитяче літо: Для відпочинку й оздоровлення дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-20 06:15:12

Т.в.о. заступника голови райдержадміністрації Леся Білищак провела засідання координаційної ради з питань літнього оздоровлення та відпочинку дітей району. Керівники та відповідальні працівники всіх підрозділів, причетних до цієї актуальної справи, проінформували про зроблене, обговорили хід підготовки та невирішені питання, визначили завдання. Є відповідне розпорядження райдержадміністрації з цього питання, сформовано банк даних дітей, зокрема, пільгових категорій, усі служби працюють кожна у своєму напрямі.

Як і раніше, діти відпочиватимуть у пришкільних таборах, а оздоровлюватимуться в Скадовську і, звичайно, в наших «Прикарпатських зорях», директор яких Марія Прокопів теж узяла участь у нараді. Кошти на це виділятиме район, а також обласний і Державний бюджети. Зокрема, як повідомив начальник відділу в справах молоді та спорту РДА Василь Козоріз, цього року за кошти Держбюджету в таборах «Артек» та «Молода гвардія» вже побувало 24 дітей із Коломийщини.

Головний санітарний лікар району Михайло Микитюк наголосив на вчасному медобстеженні дітей, яких відправляють на оздоровлення, наявності в них обов’язкових щеплень. Він висловив задоволення станом підготовки робіт у слобідському таборі, ще раз нагадав про вимоги до харчування, холодильного обладнання, убезпечення дітей, зокрема, від імовірних укусів гадюк. Директор табору запевнила, що всіх вимог буде дотримано, в тому числі придбають, на всяк випадок, відповідну вакцину.

Начальник райво Іван Терлецький повідомив також, що на харчування однієї дитини в шкільних таборах передбачено по 6 грн щодня, на туристичний табір, який заплановано розгорнути поблизу Лісної Слобідки, де є якісна джерельна вода, — по 15 грн.

Свою лепту в оздоровлення школярів, як завжди, внесе Фонд соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, який компенсуватиме по 693 грн на кожну путівку — як зауважив директор Фонду Федір Хільчук, за однієї умови: коли хоча б один із батьків дитини працює і, відповідно, сплачує внески соцстраху. Це ж стосується опікунів дітей-сиріт, усіх підприємців міста й району та їхніх працівників. Пан Хільчук наголосив, що Фонд готовий забезпечити кошти значно більшій кількості замовників, аніж наразі має. Тож кожному, кого цікавить оздоровлення власних дітей чи тих, за кого ми відповідаємо в цьому житті, можна з’ясувати необхідні деталі по телефону Фонду соцстраху 2-76-10.

Начальник відділу культури і туризму РДА Людмила Федор з’ясовувала умови оздоровлення обдарованих дітей, а головний спеціаліст управління агропромислового розвитку РДА Дмитро Курчій — дітей працівників АПК та суміжних категорій. Свої пропозиції внесли також директор центру зайнятості Василь Глаголюк, працівники інших служб, що опікуються дітьми різних категорій.

Підводячи риску, Леся Білищак висловила впевненість, що відпочинок та оздоровлення дітей буде організовано належним чином, а для успіху необхідно, щоб кожен член координаційної ради займався своїм колом питань. Що, власне, й робиться в нашому районі.

Автор: О.ГАВРИЛЮК
Джерело: Газета "Вільний Голос"