друкувати


Попередній Кабінет міністрів використав більше 1 млрд грн коштів з порушеннями законодавства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-20 03:15:28

Попередній Кабінет міністрів Юлії Тимошенко в 2009 році використав більше 1 мільярда гривень коштів резервного фонду держбюджету з порушеннями чинного законодавства. Про це заявили у Рахунковій палаті.

"У порушення закону України "Про державний бюджет на 2009 рік" і Бюджетного кодексу України в 2009 році Кабінетом міністрів України, прем'єр-міністром без належного обґрунтування виділено 80% коштів резервного фонду. Як наслідок, з порушеннями чинного законодавства використано більше одного мільярда гривень коштів резервного фонду державного бюджету ", - повідомили в палаті.

За інформацією установи, при цьому минулого року видатки з резервного фонду держбюджету майже в 2,5 рази перевищили суму збитків, завданих надзвичайними ситуаціями, а майже 70% коштів резервного фонду виділялися на заходи, які, відповідно до чинного законодавства, не пов'язані з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

"Кабінет міністрів у 2009 році ухвалював рішення про виділення коштів з резервного фонду держбюджету, порушуючи принципи, на яких ґрунтується бюджетна система України", - додали в РП.

Нагадаємо, напередодні Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти посадовців Міністерства житлово-комунального господарства, які працювали в уряді Тимошенко. Чиновників підозрюють у халатності при використанні коштів.

Крім того, нова влада має намір провести аудит роботи уряду Тимошенко.

Проти самої екс-прем'єра ГПУ відновила стару кримінальну справу за підозрою у організації давання хабарів суддям Верховного суду.

Джерело: ТСН.ua