друкувати


Представники великого бізнесу провели зустріч з президентами України і Росії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-19 11:30:34

Представники великого бізнесу провели зустріч з президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Мєдвєдєвим. На зустріч з президентами прийшли майже усі власники і топ-менеджери найбільших фінансово-промислових груп країни, пише "КоммерсантЪ-Украина" в статты "Президенты занялись бизнесом".

Серед охочих поспілкуватися з лідерами обох країн виявилися такі представники великого бізнесу, як Ринат Ахметов, Віктор Пінчук, Дмитро Фірташ, Олександр Ярославський, Костянтин Григоришин, Вадим Новінський, Микола Янковский, В'ячеслав Богуслаєв.

Найбільше в кулуарах бізнесмени обговорювали економічну ситуацію в країні після зміни влади. Так, за словами власника DCH Group Олександра Ярославського, головним підсумком перших 2,5 місяці перебування Віктора Януковича на посту президента стало зниження ціни природного газу, а також поліпшення взаємин з Росією.

Красномовним свідоцтвом позитивного відношення великого бізнесу до змін, що сталися за останні місяці, стала реакція на появу власника Group DF Дмитра Фірташа. Усі учасники зустрічі зраділи, побачивши його, і несподівано пожвавилися.

Голова "Смарт-холдингу" Вадим Новінський особливо гаряче вітав Фірташа - довго тис йому руку, дивився в очі і ляскав по плечу. А Ярославський навіть обійняв його.

Після виступу президентів слово надали представникам бізнесу. Більшість з них підкреслювали важливість проектів, які б могли реалізувати їх компанії. Так, Григоришин заявив, що хоче створити в Росії мережу сервісних станцій для свого устаткування, генеральний директор ВАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв - спільне виробництво в Росії, а гендиректор ДТЕК Максим Тимченко - почати експорт електроенергії в Росію.

Але тільки одна проблема об'єднала відразу чотирьох учасників зустрічі - заборона Росії на транзит середньоазіатського газу через свою територію.

"Питання, яке ви підняли, повинне вирішуватися не в двосторонньому, а в трибічному форматі", - заявив Мєдвєдєв. У відповідь на це Янукович відмітив, що "не Україна пішла з ринку газу Середньої Азії, а її з цього ринку видавили".

Джерело: ТСН.ua