друкувати


П.Жебрівський: Я не можу бути в опозиції до Вишиванюка тільки тому, що він член іншої партії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-18 08:05:08

17 травня в Івано-Франківську з робочим візитом перебував голова партії «Українська платформа», народний депутат України Павло Жебрівський.

В ході візиту політик провів зустрічі зі студентами Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, активом обласної організації партії, взяв участь у відкритті власної громадської приймальні, також нагородженні переможців та призерів дитячого танцювального фестивалю «Кармен».

В ході зустрічі з журналістами депутат повідомив, що головна мета партії на сьогоднішній день – місцеві вибори, які, на переконання П.Жебрівського, відбудуться скоріш за все 27 березня 2011р. Керівництво «Української платформи» розраховує на перемогу, як мінімум, в трьох обласних центрах України та десяти містах обласного підпорядкування. До 15 вересня активісти структури остаточно мають визначитись, в яких саме містах вони робитимуть головні акценти.

Зі слів депутата, його партія послідовно стоїть на національно-демократичних принципах і координує свої дії з іншими опозиційними партіями. Прикладом такої координації назвав участь у заходах опозиції 27 квітня. Щоправда, піддав критиці неузгоджене з іншими рішення Юлії Тимошенко щодо проведення акцій протесту 11 травня. Зазначив, що координація дій абсолютно не означає входження «Української платформи» до будь-яких формальних об’єднань, як-от: комітетів захисту України, інших опозиційних структур.

В той же час зазначив, що партія «Українська платформа» не є опозиційною до діючої влади як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні. Натомість вона є опозиційною до конкретних дій, які вчиняє влада і які, на думку функціонерів партії, шкодять інтересам України. «Я не є можу бути в опозиції до Вишиванюка тільки тому, що він з іншої партії, -- зазначив політик, - я буду протестувати тоді, коли місцева влада буде робити ті речі, з якими ми не згодні».

Як зазначалося, на сьогоднішній день Івано-Франківська обласна організація партії перебуває в стані, за висловом П.Жебрівського, перезавантаження. Зі слів депутата, створена рік тому вона через недостатню роботу тодішнього керівника не набула на Прикарпатті такого впливу і значущості, як хотілося. В зв’язку з цим, близько двох місяців тому до структури прийшов новий керівник Василь Співак, який привів свою команду і на якого партія покладає великі надії. В даний час новим керівництвом проводяться перевірочні та ревізійні заходи, підтвердження повноважень на сьогодні формально існуючих 18 територіальних осередків. Ця робота має бути закінчена в 20-х числах червня, коли В.Співак зможе відзвітуватись перед громадськістю про кількість членів обласної організації та місцевих осередків, що до неї входять.

Автор: Сергій БІЛИЙ