друкувати


Вадим Писарєв створює українську еліту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-18 02:03:13

Створити й об'єднати українську інтелігенцію - таку мету поставив для себе народний артист України Вадим Писарєв, коли став президентом клубу «Інтелігент», відкритого на базі ліцею при Донецькому державному університеті.


Організацію, створену, щоб відкривати і виховувати інтелектуалів, художній керівник Донецького академічного театру опери та балету ім. А.Солов'яненка перетворив на потужну структуру, яка підтримує зв'язок з найбільшими навчальними установами, театрами, музеями не тільки Донецької області, а й усієї України.
За 20 років існування членами клубу «Інтелігент» стали відомі політики, спортсмени, бізнесмени, вчені, серед яких президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, мер Донецька Олександр Лук'янченко, ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко і багато інших.
«І це ще не межа, - запевняє Вадим Писарєв, - Ми хочемо, щоб через кілька років, в наших лавах була вся інтелігенція України. Нині наша країна як ніколи потребує створення і об'єднання нової еліти, ми повинні самі будувати майбутнє. Потрібно задумати сьогодні про покоління, які будуть жити після нас.»
На честь 20-річчя з дня створення клубу, члени «Інтелігента» влаштували справжнє свято, куди завітала перша леді країни Людмила Янукович, якій вручили посвідчення почесного члена клубу і обрали «Берегинею клубу».