друкувати


Івано-Франківськ перше місто в області, де створена прийомна сім'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-18 04:00:47

Івано-Франківськ перше місто в області, де створена прийомна сім'я. Це родина Кирилюків. У 2003-му , розповідає прийомна мати, зі школи інтернату до себе на виховання взяла першу дитину.

Нині пані Надія виховує трьох таких підлітків. До родини Кирилюк 16 річна Наталя потрапила чотири роки тому. До цього часу дівчина разом із сестрою виховувались в Угорницькій школі-інтернаті. Нині, каже дівчина, в них є справжня родина.

Для того, аби взяти на виховання дитину-сироту, майбутні прийомні батьки повинні мати житло й отримувати дохід,кажуть фахівці, не менший за прожитковий мінімум. З боку держави виділяється щомісячна соціальна допомога, розмір якої становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

А ще такі батьки, проходять спеціальне навчання. Нині в Івано-Франківську девять прийомних сімей. В них виховується одинадцять дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. Міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді влаштував їм святкову зустріч. Тут до міжнародного дня сім"ї кожній прийомній родині вручили подяки. На черзі ще четверо бажаючих стати прийомними батьками

Джерело: Радіо «Західний полюс»