друкувати


Єдиний Центр не входитиме до Комітету захисту України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-15 11:00:37

Єдиний Центр не входитиме до Комітету захисту України, про утворення якого днями оголосили кілька політичних партій, громадських організацій і окремих громадян. Єдиний Центр розцінює його лише як майданчик для повернення до влади цілком певних політиків і тому не може приєднатися до ініціативи, декларовані наміри якої явно розходяться зі справжніми цілями. Ми також бачимо ризик того, що діяльність Комітету здатна поглибити поділ країни на Захід і Схід замість зміцнення єдності України.

За останні два місяці наша політична сила виступила з аргументованою критикою багатьох резонансних рішень чинної влади. Зокрема, Єдиний Центр не підтримав способу формування нинішньої більшості у Верховній Раді, бо вважає його таким, що суперечить Конституції України. Ми засудили угоду президентів України і Росії про продовження базування російського Чорноморського флоту, оскільки це створює ризик загострення сепаратизму у Криму і загрожує територіальній цілісності нашої держави. Партія критикує уряд за зволікання з проведенням украй необхідних для країни, деукраїнізацію вітчизняного гуманітарного простору. Єдиний Центр неодноразово застерігав владу від прийняття рішень, які можуть звузити державний суверенітет та економічну незалежність України.

Позиція нашої політичної сили відома й послідовна. Ми занепокоєні негативними для нашої країни рішеннями влади. Ми виступаємо проти всього, що йде врозріз з інтересами суспільства і держави. Водночас ми декларуємо готовність підтримати конкретні зусилля керівництва країни, які гарантуватимуть непорушність суверенітету України, подальші демократичні перетворення і реформування економіки.

Єдиний Центр виступає за об’єднання демократичних, патріотичних сил у державі. Проте метою такої консолідації повинно бути не досягнення одноразових цілей, не кон’юнктурний розрахунок окремих політиків, а цінності всього суспільства і всієї країни. Єдиний Центр переконаний, що у такій об’єднаній демократичній силі мають бути представлені політики нової якості з усіх регіонів країни, чесні й відкриті, які мають сучасний погляд на шляхи розвитку нашої держави. Наша партія готова брати участь у такому об’єднавчому процесі і вже працює над його реалізацією.

Джерело: Прес-служба Єдиного Центру