друкувати


Корпорація Sharp розробила тривимірну камеру для мобільних телефонів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-14 05:00:39

Корпорація Sharp розробила тривимірну камеру для мобільних телефонів і інших портативних пристроїв. Нова розробка стане першою в світі камерою для мобільників, здатною знімати відео стандарту високої чіткості (720p).

Розробка японської компанії складається із з'єднаних між собою двох лінз. Вони будуть одночасно знімати окремі зображення для правого і лівого ока. При цьому обробка зображень - наприклад налаштування яскравості, кольору і синхронізація відеосигналу - будуть також здійснюватися одночасно.

Очікується, що тестові зразки будуть відправлені OEM-виробникам у липні. До кінця року Sharp планує налагодити масове виробництво нових модулів.

В даний час багато виробників електроніки, у тому числі Sony, Panasonic і Samsung оголосили про випуск 3D-телевізорів, а також камер, здатних знімати тривимірні зображення. Для того, щоб переглядати відеоролики у форматі 3D на таких телевізорах найчастіше потрібно використовувати спеціальні окуляри.

На початку 2009 року в Японії був представлений мобільний телефон з тривимірним екраном. Він здатний відтворювати фільми, зображення, а також 3D-ігри. У квітні 2010 сенсорні дисплеї для мобільних пристроїв представив Sharp.

Джерело: Gazeta.ua