друкувати


На Прикарпатті дітей знайомлять з міліцейською роботою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 07:00:08

Доброю традицією для працівників прикарпатської міліції стала практика влаштування пізнавально-показових виступів співробітників окремих служб та підрозділів для учнів навчальних закладів.

Такі зустрічі слугують важелем правовиховної роботи та профілактики злочинності серед молоді. Цього разу співробітники кримінальної служби у справах дітей та кінологічного центру при УМВС в області завітали в гості до учнів Центру професійно-технічної освіти №1.

Працівники кінологічної служби підготували спеціальну програму, під час якої службові собаки продемонстрували свої навички. Зокрема, діти побачили як вправно чотирилапі помічники кінологів відшукують наркотики та затримують умовного злочинця. Про те, що юнакам та дівчатам сподобалися показові виступи, засвідчили їхні зацікавлені обличчя і оплески.

Після завершення програми учні зібралися в актовій залі, де їм розповіли про особливості адміністративно-кримінальної відповідальності неповнолітніх. Як зауважила оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області Мар’яна Калиняк, такі заходи позитивно впливають на підростаюче покоління. А після зустрічей з працівниками міліції дехто з молодих людей навіть замислюється над тим, щоб пов’язати подальшу долю з правоохоронними органами.

Автор: Оля КОВАЛЕНКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області