друкувати


Депутати Івано-Франківської обласної ради реабілітувалися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 06:00:59

Під час чергової сесії Івано-Франківської обласної ради депутати таки прийняли багатостраждальне звернення щодо харківських домовленостей між В.Януковичем та Д.Медведєвим.


88-ма голосами з 95-ти зареєстрованих у сесійній залі депутатів відповідна заява була прийнята. Щоправда, вони не підтримали пропозицію лідера обласної «Свободи» Олександра Сича включити до звернення вимоги імпічменту Президента В.Януковича і розпуску Верховної Ради «за факти брутального порушення Конституції», в зв’язку з чим головний обласний «свободівець» відзначив, що «сьогодні таке звернення потрібне, як мертвому припарка». Крім того, зважаючи на зміну обставин, положення про недопустимість ратифікації угоди було замінено на вимогу денонсувати її.

Крім вказаної заяви, депутати, за пропозицією депутата від БЮТ Юрія Романюка, проголосували за звернення щодо засудження встановлення пам’ятника Й.В.Сталіну.

Слід зазначити, що прийняття вказаних документів зайняло у депутатів аж дві години. Каменем спотикання стало питання, як голосувати питання: пакетом обидва звернення, як це чи кожне окремо. Різниця так і залишилась для багатьох присутніх не пізнаною.

Із застереженням щодо використання окремими політичними силами депутатів обласної ради в якості політичних заручників до народних обранців звернувся голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. Він нагадав випадки, коли депутати за вказівкою своїх політичних лідерів приймали звернення, які йшли врозріз з думкою міжнародного співтовариства та здоровим глуздом, як-от: заяву з приводу російсько-грузинської війни, в якому депутати засудили Росію, в той час як Рада Європи визнала агресором Грузію, а також звернення до Папи Римського з вимогою розібратись з церквами в Україні.

Автор: Сергій БІЛИЙ