друкувати


Прогресивні соціалісти пообіцяли блокувати "Сі Бриз-2010" та "Репід Трайдент-2010"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 05:00:28

Ініціатива президента Віктора Януковича щодо проведення українсько-американських військових навчань свідчить, що глава держави втягує Україну в НАТО. Про це заявила лідер Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) Наталія Вітренко.

За словами Вітренко, ПСПУ буде блокувати проведення українсько-американських навчань "Сі Бриз-2010" та "Репід Трайдент-2010" на території України.

"Наша партія буде боротися проти проведення таких навчань. Ми обов'язково будемо використовувати всі можливі сили, піднімати народ, щоб блокувати натовські навчання", - зазначила вона.

Вітренко впевнена, що президент Віктор Янукович веде політику подвійних стандартів. "Він хоче приспати пильність українського народу та Росії казками про те, що у його програмі записано, що Україна повинна мати позаблоковий статус. А насправді він, виконуючи Хартію про стратегічне партнерство Україна-НАТО, втягує Україну до Альянсу", - пояснила лідер партії.

Вітренко також наголосила, що для позаблокової країни запуск на свою територію військового блоку для проведення навчань - це нонсенс.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович пропонує допустити підрозділи збройних сил інших держав на територію України у 2010 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Проект закону про затвердження такого рішення президента був зареєстрований у Верховній раді 12 травня і розміщений на сайті парламенту.

У документі пропонується парламенту затвердити рішення глави держави про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях.

Джерело: ТСН.ua