друкувати


Мірча Луческу продовжив тему об'єднання чемпіонатів України та Росії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 04:30:19

Керманич "Шахтаря" Мірча Луческу продовжив тему об'єднання чемпіонатів України та Росії. Зокрема, Мірча Михайлович заявив, що спершу хотів би бачити об'єднаний Суперкубок України та Росії.

- Мірча Михайловичу, як ставитеся до ідеї об'єднаного чемпіонату Росії і України, яку час від часу кидають у вогнище дискусії президенти провідних клубів двох країн?

- Чудово ставлюся. По-моєму, я був першим тренером, хто публічно підтримав цю ідею, коли пропонував трансформувати Кубок Першого каналу в російсько-український Суперкубок і розігрувати його у форматі "чотири на чотири" як самостійний турнір з роз'їздами у найбільш підходящу для футболу пору року. Такий турнір міг би стати першим кроком на шляху до об'єднаного чемпіонату, який поки зі зрозумілих причин неможливий.

- Як ви уявляєте такий Суперкубок?

- Чемпіонати Росії та України йдуть своєю чергою, виявляючи призерів і учасників єврокубків. Але паралельно по чотири кращих клуби від кожної країни в два кола розігрують Суперкубок, який можна назвати і якось інакше. Для цих зустрічей у календарі визначаються спеціальні дати - швидше за все, в проміжках між єврокубковим тижнями. За рівнем гри такий турнір можна порівняти з провідними чемпіонатами в Європі. А раз так, буде великий інтерес телебачення, і напевно знайдуться спонсори, які забезпечать серйозний призовий фонд.

Не сумніваюся, що приїзд до Донецька ЦСКА, "Зеніта", "Рубіна", "Спартака" змусить трибуни ломитися. Таким уявляється один з варіантів переходу до об'єднаного чемпіонату. Хоча, напевно, можуть бути й інші.

Джерело: ТСН.ua