друкувати


Поки різні сторони звинувачують одна одну ситуація з мокрими підвалами залишається невирішеною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 12:30:29

Проблема мешканців одного з будинків Івано-Франківська може зачепити міжнародний імідж України і не тільки.

Будинок № 5А по вул. Цілевича в обласному центрі Прикарпаття мало чим відрізняється від усіх інших дев’ятиповерхівок спальних районів міста. Ті ж панельні пошарпані стіни, та ж відсутність смаку у плануванні, ті ж пописані, обідрані під’їзди і ті ж мокрі смердючі підвали. Власне, про підвали і піде мова.

«До недавнього часу, – розповідає «Експресу» мешканець будинку Мирон Івасишин, – стан каналізаційних труб у підвалах будинку не витримував ніякої критики. Вони давно проіржавіли і текли, в зв’язку з чим підвал періодично підтоплювало. Близько 3 років тому ми дізнались, що в Івано-Франківську діє програма розвитку ООН і вирішили скористатись її допомогою». Мешканці сформували будинковий комітет, знайшли фірму-підрядника, зібрали кошти необхідні кошти – по 200 гривень з квартири. Справа в тому, що «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», яка функціонує в рамках Програми розвитку ООН передбачає надання фінансової допомоги будинковим комітетам на умовах співфінасування. Тобто 10% необхідних коштів вносять мешканці будинку.

Силами місцевого дочірнього підприємства однієї з львівських фірм ремонт було проведено: уся сантехніка була поміняна. Втім, через деякий час підвали знову почало затоплювати. «Нам пояснили, що це через різницю рівнів, – зазначає пан Івасишин, – наші труби перебувають нижче рівня дворової каналізації. Ми їх намагалися підняти, але це не допомагає». Зі слів М.Івасишина, багато мешканців будинку схильні звинувачувати у ситуації, що склалася, працівників фірми-підрядника та функціонерів ПРООН, які не проконтролювали якість робіт.

Щоправда існує і інша думка. «Працівники фірми зробили все можливе, – зазначає інший мешканець будинку Роман Стасюник, який безпосередньо займався налагодженням контактів з підрядником та функціонерами ПРООН, – і навіть більше». З його слів, вихід з будинку на дворову каналізацію був зроблений неправильно. На прохання мешканців будинку, понад затвердженим кошторисом майстри переробили вихід. Вся проблема, на думку пана Р.Стасюника, полягає у відведенні води через зовнішні колектори, які, на його думку, зроблені з порушеннями встановлених вимог. Як наслідок, каналізаційні труби будинку змушені утримувати обсяг води, на який вони не розраховані. Труби забиваються і, як результат, підвал першого під’їзду вічно мокрий. «Зрештою, – зазначає пан Стасюник, – в першому під’їзді будинку після заміни каналізації підвали завжди сухі, що зайвий раз підтверджує: усі роботи були зроблені згідно чинних стандартів. От дворова каналізація і зовнішні колектори – це дійсно проблема. Їй вже двадцять років. За цей час мешканцями будинку було написано сотні скарг у «Водоекотехпром», проте все безрезультатно…»

В свою чергу керівництво КП «Водоекотехпром» свою вину відкидає. . На прохання «Експресу» фахівці підприємства виїжджали на місце з метою вивчення ситуації. «Виїзна бригада показала, що дворова каналізація поблизу будинку працює нормально, – зазначає директор КП «Водоекотехпром» Микола Саєвич, – Так, у нас дійсно були випадки, що вона забивалась, але це штатні ситуації. Зрештою, винні в них самі мешканці. В той же час обстеження каналізаційних комунікацій в підвалах будинку показало, що течуть там таки стояки. Між іншим чому мешканці звернулися до комерційної фірми, а не до нас. Ми б зробили їм ремонт набагато якісніше і дешевше».

Наразі хто винен – невідомо. Втім, поки різні сторони звинувачують одна одну ситуація з мокрими підвалами залишається невирішеною.

Автор: Сергій БІЛИЙ