друкувати


Всеукраїнський молодіжний рух захисту України починає показувати зуби

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 12:30:40

Лідери громадсько-політичних молодіжних структур, що увійшли до «Всеукраїнського молодіжного руху захисту України» оголосили про намір пікетувати 13 травня чергову сесію Івано-Франківської обласної ради.

Як повідомив лідер ГО «Нова країна» Дмитро Романюк, активісти руху вимагатимуть від депутатів обласної ради прийняти таки на сесії першим питанням заяву про неприпустимість пролонгації терміну перебування Чорноморського Флоту РФ на території України. Молоді опозиціонери переконані, що 13 травня депутати забезпечать кворум, оскільки головним питанням, що планується розглянути на сесії буде прийняття бюджету області.

Представник «Батьківщини Молодої» Ярослав Дарва заявив, що активісти «Всеукраїнського молодіжного руху» забезпечать участь у пікетуванні до тисячі представників студентської молоді. А якщо сесія не прийме відповідного звернення, то наступного разу пообіцяв привести 30-40 тисяч своїх прихильників з числа студентів. Щоправда, так і не пояснив, де він планує віднайти таку кількість студентів в Івано-Франківську і яким чином організує їх явку на масові заходи у навчальний час.

Загалом, як зазначили лідери руху, діяльність нової структури фокусуватиметься у двох площинах: інформаційні акції та вуличні протестні заходи. В такий спосіб, за висловом керівника «Спілки молодих політологів» Андрія Фармуги, якщо і не вдасться скасувати вже укладені угоди та завадити укладенню нових домовленостей, які, на думку активістів руху, носять антиукраїнський характер, то принаймні молодь зможе показати владі свою незгоду з її політикою.

Лідери нової структури вважають її позаполітичною і незалежною від політичних партій, незважаючи на той факт, що до «Всеукраїнського молодіжного руху захисту України» увійшли такі молодіжні політизовані структури, як Молодіжний союз «Наша Україна», «Батьківщина Молода» та «Молодий Собор».

Ще одна цікава обставина: рух не має одного лідера. Усі рішення приймаються колегіально на зібранні лідерів структур, що до нього входять. Ото вже воістину «два українці – три гетьмани».

Автор: Сергій БІЛИЙ