друкувати


Івано-Франківськ: Виконати цьогорічний міський бюджет буде важче, аніж у 2009

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-12 06:30:12

Виконати цьогорічний міський бюджет буде важче, аніж у 2009. В цьому впевнені члени виконавчого комітету. У вівторок вони направили проект головного фінансового документу на розгляд депутатів.

Показники бюджету, кажуть чиновники, досить сумнівні. Уряд визначив, що казна міста наповниться на 238 мільйонів гривень. про вже аналіз першого кварталу віщує недоїмку в розмірі від 10-ти млн. Тож виконкомівці вирішили зекономити на спорті - видатки на цю галузь в проекті бюджету врізали на третину.

Також під знаком питання нормальне фінансування освіти. В два з половиною рази зменшено депутатський фонд. Згідно проекту бюджету він обмежується 20-ти тисячами гривень на обранця. Через брак фінансів на органи місцевого самоврядування, влада передбачає фактичне зменшення зарплати для таких працівників. Детальніше проект бюджету у середу розглядатимуть депутати міськради. Обранці не виключають - через велику кількість програм, які треба профінансувати у 2010, цей документ вони затвердять не з першого разу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»