друкувати


Кабінет міністрів скасував постанову про введення надбавки 13% до діючої ставки ввізного мита

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-12 04:10:26

Кабінет міністрів скасував постанову №230 від 18 березня 2009 року про введення тимчасової надбавки 13% до діючої ставки ввізного мита на холодильники та автомобілі. Про це повідомив міністр економіки Василь Цушко.

З його слів, відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу, 12 травня.

Він зазначив, що в 2009 році Верховною радою був прийнятий закон про введення на 6 місяців додаткового мита на автомобілі та холодильники, термін дії цього закону минув.

"Закон діяв півроку, він припинив свою дію, він давно не діє - кілька місяців. Ця мертва постанова лежить, папірець, ми просто її скасували", - сказав Цушко.

З його слів, скасування постанови попереднього уряду стало простою формальністю.

Як повідомляло агентство, 5 лютого 2009 року Рада ввела на 6 місяців додаткову надбавку 13% до мита на низку імпортних товарів.

У березні 2009 року Кабмін запропонував Раді скасувати надбавку 13% до мита на імпортні товари за винятком холодильників і автомобілів, одночасно прийнявши відповідну постанову, яка встановлювала перелік товарів, на які вона встановлювалася.

У червні 2009 Конституційний Суд визнав неконституційним право Кабміну скорочувати, скасовувати та продовжувати тимчасову надбавку до ставок ввізного мита на товари.

Джерело: ТСН.ua