друкувати


Міжнародна торгова палата зацікавилася Прикарпаттям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-12 12:30:00

11 травня заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич та заступник голови обласної ради Остап Дзеса взяли участь у зустрічі президента Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Володимира Щелкунова з представниками ділових кіл Прикарпаття.

Керівник регіонального представництва Українського національного комітету Міжнародної торгової палати в області Ігор Іллюк зауважив: „ Найбільш пріоритетними напрямками роботи є пошук інвестицій, що допоможе залучити кошти до великих підприємств краю та зробить їх публічними в інформаційному просторі». За його словами, це «робота з ризикованими фондами, тобто, з перспективними підприємствами, які ще не мають свого обличчя в бізнесі, та сприяння діяльності малого та середнього бізнесу через пошук грантів”.

Зазначалося: усі ці напрямки передбачають тісну співпрацю підприємців з владою.

Підтримку органів влади Івано-Франківщини - виконавчої та представницької - регіональному представництву Українського національного комітету Міжнародної торгової палати пообіцяли Ігор Зварич та Остап Дзеса. Такі наради підтверджують, що з інвестиційно привабливою Івано-Франківською областю рахуються як в інвестиційному, так і в інформаційному плані, - зазначали вони.

Довідка. Міжнародна торгова палата, або скорочено (ІСС) - це міжнародна організація, яка має на меті підтримку й розвиток міжнародної торгівлі й глобалізації. Членами цієї організації є країни, до яких МТП має доступ через свої національні комітети. Уповноваженим Представником Міжнародної торгової палати В Україні є Український національний комітет міжнародної торгової палати (ICC Ukraine). Основні напрями діяльності ICC - розроблення правил, міжнародний арбітраж і вираження позицій бізнесу. Оскільки компанії, що входять до складу ICC є безпосередніми учасниками міжнародного бізнесу, Міжнародна торгова палата має повне право розробляти правила, що регулюють світову торгівлю. Хоча вони є добровільними, бізнесмени щодня дотримуються їх у численних ділових операціях, і ці правила становлять основу міжнародної торгівлі.

ICC також надає найбільш необхідні послуги, зокрема, через Міжнародний арбітражний суд ICC - провідну арбітражну установу світу. Ще одна послуга - Світова ФедераціяТоргових Палат, міжнародна мережа торгово-промислових палат, яка відповідає за взаємодію та обмін досвідом між палатами.

ТПП України є асоційованим членом Міжнародної торгової палати, шляхом участі у Всесвітній федерації торгових палат.

МТП була заснована у 1919 році і мала на меті слугувати світовому бізнесу через розвиток торгівлі й інвестицій, видкритого ринку товарів і послуг, вільного руху капіталу. Міжнародний секретаріат МТП було розміщено в Парижі, і Міжнародний Арбітражний суд МТП було засновано в 1923 році. Зараз МТП налічує 137 країн учасниць.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА