друкувати


Місця масового відпочинку на річках Івано-Франківська не відповідають вимогам безпеки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-11 05:10:35

З наближенням відпочинкового сезону актуальності набуло питання облаштування місць масового відпочинку мешканців обласного центру Прикарпаття. Івано-франківські комунальники розпочали цей процес з покосів.

В даний час здійснюється косіння трави на дамбах річок та міського озера. Одночасно, працівники комунальних служб міста встановлюють контейнери для сміття та проводять ремонт роздягалень на пляжах. Щоправда, як виявилось, більшість таких місць на сьогоднішній день є фактично нічийними. «Всі місця масового відпочинку, -- повідомив «Експресу» начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін, - мають бути зареєстровані та закріплені за відповідними організаціями. Раніше це закріплення відбувалося. Зараз же я жодного подібного розпорядження не бачив».

При цьому невирішеною залишається і проблема забезпечення безпеки життя і здоров’я громадян на водних об’єктах міста. Найбільше занепокоєння викликає ситуація з місцями відпочинку на берегах річок Бистриця Солотвинська та Бистриця Надвірнянська, що протікають через обласний центр. Як зазначає пан Щочкін, жодне з місць, де влітку полюбляють відпочивати івано-франківці не обладнано згідно вимог безпеки, передбачених відповідним розпорядженням голови Івано-Франківської облдержадміністрації. «Зокрема, берег та дно річки має бути піщаним. - розповідає «Експресу» чиновник, - Звісно, на наших гірських річках це не є можливим, але встановити відповідні попереджувальні щити, які б інформували громадян про місця, небезпечні для купання, стрибання в воду тощо, однозначно необхідно».

Більш-менш облаштованими в контексті питань безпеки громадян є тільки місця на міському озері, де зі слів Ю.Щочкіна, виставлені відповідні інформаційні щити, діє рятувальний пост, матроси-рятувальники якого пройшли атестування, виміряне дно озера. Щоправда, не обійшлося без проблем і тут. Зі слів чиновника тут досі мають випадки катання на човнах та катамаранах у темний час доби та видачі плавзасобів особам у нетверезому стані.

Автор: Сергій БІЛИЙ