друкувати


Українська музика може зникнути з національних ефірів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-11 08:30:11

Українська музика може зникнути з національних ефірів. Депутати-регіонали зареєстрували законопроект про скасування неодмінної 50%-ї квоти на трансляцію творів вітчизняних виконавців.

Української музики мало, тому нею важко заповнити половину ефіру, - такі аргументи. А ведучий радіо "Дзвони" та музикант Роман Калин нарікає, що квоти нині все одно ніхто не дотримується. Українського продукту для заповнення теле- та радіоефірів є достатньо - переконані медійники. Однак чимало пісень, які створюють в нашій країні, не є україномовними - каже учасник гуртів "Друга Ріка" та "ДезлДрімс" Шура Гера.

Ще одна проблема вітчизняного шоу-бізнесового продукту, відзначає відомий продюсер Дмитро Ципердюк - його низька якість.


Тим часом більшість музикантів побоюються, що в разі ухвалення змін український музичний продукт зникне взагалі. Старожил радіо Західний Полюс", відомий під псевдо ді-джей Дира, з цим не погоджується. Наразі скандальний законопроект на розгляді у парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації.

Джерело: Радіо «Західний полюс»