друкувати


Прикарпаття святкувало без порушень громадського порядку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-11 02:20:03

З метою забезпечення правопорядку та безпеки громадян під час святкування 65-ої річниці Перемоги над фашистською Німеччиною особовий склад прикарпатської міліції працював за посиленим варіантом несення служби. Зокрема, правоохоронці максимально збільшили кількість нарядів з охорони громадського порядку, наблизивши їх до місць проведення святкових заходів та місць масового скупчення громадян.

Слід зазначити, що з 7 по 9 травня особливо людно було в Івано-Франківську, де, крім того, відбувалися десятки заходів в рамках святкування міста.

Прикметно і те, що День Перемоги в обласному центрі відзначали два дні. Восьмого травня відбулися офіційні заходи біля меморіального комплексу загиблим воїнам, а також військовий парад. Дев’ятого травня ветерани і представники громадськості вдруге прийшли до меморіального кладовища і поклали квіти до пам’ятника загиблим. Перед тим представники ВО «Свобода» перекрили вулицю Незалежності та провели невеликий мітинг проти існування комуністичної ідеології в Україні.

З метою недопущення виникнення конфліктної ситуації або провокацій колону під прапорами Комуністичної партії працівники міліції спрямували і супроводжували в обхід вулиці Незалежності. Таким чином вдалося уникнути будь-яких інцидентів чи порушень громадського порядку.

У святкові дні на території Івано-Франківщини не зафіксовано тяжких злочинів насильницького характеру проти особи, криміногенна ситуація була спокійною. Прикарпатська міліція щиро дякує населенню та гостям краю за толерантність і культуру поведінки під час святкування Дня Перемоги.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області