друкувати


9 травня мала відбутись дуель між Геннадієм Сіренком та Дмитром Табачником

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-10 11:58:35

9 травня 2010 року у Івано-Франківську мала відбутись дуель між академіком та професором з Івано-Франківська Геннадієм Сіренком та міністром освіти і науки України Дмитром Табачником.

Останній прогнозовано у місце зустрічі не з'явився. Після півгодинного чекання свого опонента, Геннадій Сіренко зачитав звинувачення Дмитру Табачнику. Таким чином, у зв’язку з неявкою суперника івано-франківський науковець відсвяткував перемогу над міністром Табачником. Нагадаємо, що 16 квітня по багатьох місцевих та центральних мас-медіа був розповсюджений лист івано-франківського професора в якому зокрема йдеться:

«Ви у своїх виступах і публікаціях та практичній діяльності глибоко образили, принизили честь і гідність мене як громадянина України, українця, мою українську родину… і відтак всю Українську націю і святу для нас сакральну Україну. У зв’язку з тим, що державні чинники не спроможні (або не бажають) захистити мене, українця, та Українську Націю, я як аристократ, шляхтич викликаю Вас на дуель за споконвічним українським "звичаєвим правом". Вибір 9 травня не випадковий — це День України-Матері, української жінки і матері, День Перемоги над нацистами. Кров славних українських воїнів, наших предків, стукає у скроню і кличе до перемоги над вами — нацистом».

Це лист академік відправляв рекомендованим листом на ім'я міністра освіти і науки що два дні, проте жодної відповіді від посадовця не отримав. На цьому Сіренко не планує зупинятись, а буде продовжувати здійснювати різноманітні заходи для досягнення своєї мети – зняття українофоба з високої державної посади.

Джерело: Анонс-Контракт