друкувати


Промислова та будівельна діяльність у м.Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-10 04:45:27

Місто Івано-Франківськ – це інвестиційно-привабливий діловий центр Західного регіону із значним промислово-економічним та науковим потенціалом.

Промисловий потенціал утворюють переробні підприємства, на яких зосереджено понад 80% вартості основних засобів та забезпечено близько 60% обсягу реалізації продукції.

У загальнообласному обсязі реалізованої промислової продукції частка м.Івано-Франківська склала 23%, що відповідає 2 місцю серед міст та районів області. Значно більшим був внесок підприємств машинобудування, якими забезпечено 79% загальнообласного обсягу реалізації продукції галузі, харчових продуктів та напоїв – 56%, металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – 45%.

Кожне третє промислове підприємство у 2009р. займалося інноваційною діяльністю, на що було витрачено 24,3 млн грн. У виробництво впроваджено 18 нових або вдосконалених технологічних процесів.

У розвиток економіки міста за минулий рік спрямовано найбільший обсяг інвестицій в основний капітал – 1 млрд грн, або 29% загальнообласного обсягу. У промисловість освоєно 164,4 млн грн, що склало 16,4% обсягу капіталовкладень в економіку міста та 12,4% – у промисловість області.

Частка міста Івано-Франківська в обсязі інвестицій у житлове будівництво становила майже 52%. За 2009р. в експлуатацію введено 2810 квартир загальною площею 194 тис.м2, а це більше половини обсягу житла, збудованого в області.

Джерело: Головне управління статистики в Івано-Франківській області