друкувати


Івано-Франківська «Свобода» намагалась завадити проведенню заходів до Дня Перемоги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-10 02:34:57

Схоже, центральні телеканали поспішили відзвітувати, що урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги пройшли в Івано-Франківську без протидії з боку націоналістичних сил.


9 травня близько 60 активістів та прихильників ВО «Свобода» перекрили вулицю Незалежності в обласному центрі, тримаючи в руках плакати з гаслами «Бандера і Шухевич – наші герої», «Ганьба українофобам», «Стоп комуно-фашизм», «Партія Регіонів – п’ята колона Москви», «Герої не вмирають», «Сталін = Гітлер», «Комуністів на смітник історії» тощо, більшість з яких залишилась з минулої акції «свободівців», та скандуючи: «Комуністів геть», «Бандера наш герой», «Україна понад усе» та інші гасла. В такий спосіб пікетувальники намагались не допустити проходження урочистого маршу ветеранів та представників ряду політичних партій, зокрема КПУ, Партії Регіонів та НДП, від Вічевого майдану Івано-Франківська до Меморіального кладовища для проведення там урочистого мітингу та покладання квітів до могил воїнів, загиблих в боях за звільнення міста від німецько-фашистських загарбників.

«Сьогодні ми проводимо мирну акцію протесту, - зазначив голова секретаріату міської організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Руслан Марцінків, - Мета її не дати пройти колишнім «кагебістам», які виселяли звідси наших дідів, нищили українську націю. Сьогодні комуністи виживають, тому що олігархи з Партії Регіонів дають їм кошти».

Згодом до акції «Свободи» приєднались також активісти УНА-УНСО в кількості аж четверо осіб.

Втім, не зважаючи на пікет, похід все ж таки відбувся, щоправда по паралельній вулиці. На цей час, група протестувальників була блокована співробітниками органів МВС.

Автор: Сергій БІЛИЙ