друкувати


Ю.Тимошенко назвала губернатора Прикарпаття покидьком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-08 08:55:52

8 травня Івано-Франківськ відвідала екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. В кращих традиціях свого колишнього колеги по помаранчевому табору Віктора Ющенка вона запізнилась на прес-конференцію на півгодини.

Мету свого приїзду лідерка БЮТ визначила як необхідність консолідувати політичні сили області навколо боротьби із загрозами, які несуть, з її слів, Віктор Янукович та його команда. До таких загроз Ю.Тимошенко відносить укладення угоди щодо пролонгації терміну перебування в Україні Чорноморського Флоту, поглинання російськими монополіями української нафтогазової, авіабудівної промисловості та атомної енергетики через утворення відповідних консорціумів. З її слів, таке поглинання відбуватиметься за схемою тіньової приватизації часів Л.Кучми.

Як виявилось зі слів екс-прем’єрки, усі невдачі Уряду Тимошенко і поразка Юлії Володимирівни на президентських виборах є ніщо інше як результат змови «антиукраїнських сил» на чолі з В.Януковичем та «троянських коней у таборі Президента», які де тільки можна застосовували інспіровані з-за меж нашої держави «добре проплачені технології», зокрема технологію агітації проти всіх, та всіляко блокували її діяльність на посаді прем’єрки. До таких «троянських коней» пані Тимошенко віднесла Володимира Стельмаха, який, незважаючи на пенсійний вік і закінчення терміну перебування на посаді залишився головою НБУ, та генерального прокурора Олександра Медведька, який не порушив кримінальні справи за фактами фальсифікацій виборчого процесу, які нібито мали місце під час президентських виборів.

Як зазначила лідерка БЮТ, її колеги по партії вже робили кілька спроб зібрати широку коаліцію опозиційних сил в Києві для створення Комітету порятунку України, проте лідери більшості провідних політичних сил на координаційні збори не прибували, в зв’язку з чим Ю.Тимошенко вирішила виїхати у регіони і сформувати комітети в низах, щоб ті потім тиснули на своїх центральних керівників. З її слів, такі комітети вже створені на Рівненщині, Волині, Вінниччині.

В розмові про ситуацію на Прикарпатті екс-прем’єрка перейшла на відверті образи та, як то кажуть на особисте. Вона, зокрема, назвала голову Івано-Франківської ОДА покидьком. Щоправда зізналася, що особисто з ним не знайома, але чула багато, що, з її слів, «він чудив при Кучмі». Крім того, Ю.Тимошенко пройшлася по родичах лідера обласної організації партії «Наша Україна» народного депутата України Зіновія Шкутяка. Мовляв, завдяки влаштуванню його рідні в органи місцевої виконавчої влади губернатор «купляє» Шкутяка, а на Івано-Франківщині далі панує «Наша Україна».

Окремий розбір польотів чекає на депутатів місцевих рад від опозиції. Ю.Тимошенко планує провести серед них збір підписів за оголошення імпічменту В.Януковичу, засудження усіх підписаних, а також тих, що будуть підписані, угод та за висловлення недовіри Михайлу Вишиванюку. Як то кажуть, хто не підпишеться, той Юлії Володимирівні не друг.

Автор: Сергій БІЛИЙ