друкувати


Акція: І інваліду допомогли

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-08 08:15:00

У рамках підготовки до відзначення 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та з метою морального і державницько-патріотичного виховання засуджених та адмінпокараних осіб, яким призначено покарання чи стягнення у виді громадських робіт, їх залучено до громадських робіт із упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших поховань загиблих захисників Вітчизни, надання допомоги по господарству самотнім ветеранам.

Працівники Коломийського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції вирішили не обмежуватися контролем та обліком обсягу і видів робіт особами, яким за вироком суду призначено громадські роботи, але й залучити до цього іншу категорію засуджених з числа звільнених від відбування покарання з випробуванням та самим не стояти осторонь, а й прийняти участь у цих роботах.

За сприяння П’ядицького сільського голови Романа Сікорського в один із останніх днів квітня невелика група (три умовно засуджених, в т. ч. і один неповнолітній, і три інспектори) взяли участь у роботах з підготовки до Дня Перемоги. Зокрема, впорядкували могилу солдата Радянської армії Костянтина Долгих, який 1944 року загинув у боях з німецько-фашистськими загарбниками, а на території старого цвинтаря посадили молоде деревце. Вельми розчулена того дня була й інвалід першої групи Анастасія Кнігіницька. Учасники акції передусім привітали її з наступаючим святом та подарували квіти, а також допомогли по господарству (впорядкували подвір’я, порізали і нарубали дрова, відновили біля хати лавочку).

Насамкінець, учасники акції поклали квіти до підніжжя пам’ятника невідомому солдатові, що в центрі села, запалили свічку пам’яті та вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання.

Автор: Максим ШМІГЕЛЬСЬКИЙ, старший інспектор Коломийського РП КВУ
Джерело: Газета "Вільний Голос"