друкувати


Про танці на ходулях та пожежну безпеку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-08 04:00:00

Хлопці з Львівського театру «Воскресіння» влаштували в Івано-Франківську грандіозну «димовуху».

Не даремно співробітники ГУ МНС в Івано-Франківській області виставляли вдень 7 травня на Вічевому майдані міста на показ мешканцям міста пожежні машини.

Про них мимоволі згадалось, коли спостерігав дійство, що відбувалось цього ж дня на тому ж таки майдані. Триметрові істоти, одягнені в помаранчеве лахміття з невідомо чим на головах витанцьовували на площі під етнічну музику, тягали металеві тази на шасі від дитячих возиків, які час від часу вибухали феєрверками, розмахували смолоскипами, сипали вогняні іскри та періодично грали в улюблену гру єпископа Кошона та великого інквізитора Торквемади, підпалюючи білі полотнища на палях, які здалеку дещо нагадували Жанну Дарк в її апофеозі. При цьому всю площу застилав їдкий густий дим, примушуючи деяких глядачів прикривати органи дихання хустинками.

Це не сцени з чергового блокбастера Стівена Спілберга. Це актори Львівського театру вогню «Воскресіння» демонстрували мешканцям Івано-Франківська свою виставу «Глорія». Слід відзначити, що хлопці та дівчата театру виявили неабияку вправність у пересуванні на ходулях. Проте якогось єдиного сюжетного задуму крізь усі маніпуляції акторів не простежувалось. Свою ложку дьогтю внесла і погода. Через рясний дощ піротехнічні заряди часто або не вибухали взагалі або давали тільки їдкий дим замість яскравих феєрверків.

Втім, як би там не було, глядачів вистава зібрала достатньо, навіть не зважаючи на дощ та пізній час. В ході вистави жодної пожежі, крім передбачених задумом, на майдані не сталося.

Автор: Сергій БІЛИЙ