друкувати


Зніміть стрес у антистрес-клубі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-07 02:12:57
Розбити посуд або щось із побутової техніки – і в такий спосіб зняти напругу. У Львові відкрили антистресовий клуб.

Клієнти закладу, намагаючись підняти собі настрій, можуть потрощити ту чи іншу річ - від звичайних тарілок до великої побутової техніки, наприклад телевізора. Конфіденційно, але щоправда, не безкоштовно.

В антистресовому клубі можна розбити усе. Головне, щоб у гніві клієнти не зашкодили власному тілу. Для цього їм надягають каску і захисний костюм. Головні інструменти - бейсбольна бита і молоток. Приміщення звукоізольоване, на стінах графіті з зображенням людей, які переживають стресові ситуації. Директор закладу Максим Тимощук каже, що для зняття стресу потрібна спеціальна атмосфера:

"Акцент був зроблений на тих персонажах, на яких у людей найбільше люті. Є персонаж і злої жінки, і розлюченого чоловіка, боса, примар, кошмарів. Це розраховано на те, щоб людина у кожній картинці знайшла свого негативного героя і могла вихлюпнути емоції."

Ідея антистрес-клубу в організаторів виникла після того, як вони помітили, що вулицями ходить чимало розлючених людей. "Тоді й вирішили створити щось таке, що б знімало напругу," - пояснює Максим Тимощук.

"За кордоном це нормально, коли людина йде по вулиці і посміхається. У нас таке побачиш дуже рідко і то, напевно, коли в людини день народження. Це вказує на рівень депресняку, тієї негативної енергетики, що є в людях. От в маршрутці, коли їдеш, переважно зриваються на кого – на сусіда і водія. Ми хотіли б, щоб це припинилося».

Знімають стрес у клубі не просто так, а за гроші. Розбити тарілку коштує 7 гривень, мобільний телефон – 45. Найдорожче обійдеться телевізор - півтори сотні гривень. Правда, приносити матеріал для биття можна й самому. Тоді буде дешевше.

Львів’яни про клуб уже знають. Дехто поділяє ідею організаторів, а хтось іронічно посміхається:

"Це цікаво. Дехто ходить на футбол – трощить стадіони, а хтось прийде собі мирно зніме стрес."

"Ну, в Японії це давно вже відкрили. Там давно є всякі бари, ресторани. Мені здається, що у нас це дуже доречно. Є ж люди, які не мають на кому зігнати негативні емоції. Та й свої речі шкода бити. То прийти чуже побити, полупити - це є класно, - кажуть мешканці Львова.

Автор: Ярина КАПІТАН, Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі