друкувати


331 тисяча пенсіонерів Івано-Франківщини отримають виплати у підвищених розмірах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-07 11:27:07
З травня ц.р. 331 тисяча пенсіонерів області отримають виплати у підвищених розмірах. Докладніше про зміни у виплаті пенсій повідомляє начальник управління Пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак.

"Перерахунку підлягали всі мінімальні розміри пенсій, доплати за понаднормовий стаж, пенсії за особливі заслуги перед Україною, підвищення інвалідам і учасникам війни, учасникам бойових дій, соціальні пенсії та виплати столітнім громадянам. Всього перераховано 331 тис. пенсій, в т.ч. 328 тис. трудових і 3 тис. пенсій військовослужбовців, повідомляє Головне управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області Івано-Франківської ОДА.

Різниця між попереднім і новим розмірами пенсії за травень буде виплачена вже цього місяця за додатковими відомостями. Середній розмір трудових пенсій зросте з 882 грн до 958 грн, а в колишніх військовослужбовців – із 1688 грн до 1736 грн. Перерахунки пенсій відповідно до нових соцстандартів проведено, починаючи з першого січня ц.р., однак виплати за січень-квітень будуть проводитися пізніше, відповідно до окремого Урядового рішення. Таким чином, у червні пенсіонери отримуватимуть пенсії у вже звичному режимі", - зазначив Роман Максимович.

Обговорити на форумі