друкувати


Звіт Коломийського міського голови Ю.Овчаренка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-06 03:12:53
Звіт міського голови Овчаренка Ю.І. про діяльність виконавчих органів Коломийської міської ради

Шановні коломияни!

Завершився четвертий рік роботи Коломийської міської ради п’ятого скликання. За плечима не простий 2009 рік та перший квартал 2010 року. Це був період економічної нестабільності та обмежених фінансових можливостей. Не можу сказати, що наше життя змінилося на краще. Але з усією упевненістю стверджую, що на місцевому рівні ми робили все можливе, щоб була політична стабільність у місті, не сталося різного роду потрясінь у життєзабезпеченості громади найнеобхіднішим: водою, електроенергією, газом, транспортним обслуговуванням, наданням посильної допомоги найменш соціально захищеним категоріям населення тощо. Впродовж звітного періоду на шпальтах місцевих газет друкувалися критичні зауваження на мою адресу та на адресу структурних підрозділів міської ради. Хочу запевнити, що реакція на такі матеріали була нормальною, діловою. Справедливі критичні зауваження і реальні для реалізації побажання враховувалися у практичній роботі.

Доповідаючи громаді міста про діяльність виконавчих органів міської ради по забезпеченню соціально-економічного і культурного розвитку, суспільно-політичної ситуації в Коломиї варто нагадати, що кожен з нас є частинкою цієї громади. Тому усвідомлюю і наголошую, що той позитив. якого вдалося досягти – це наші спільні здобутки. Разом з тим і нерозв'язані проблеми, яких ще, на жаль, вистачає, - теж спільні. Це і спільні упущення, і спільні орієнтири на майбутнє. Помилок не робить той, хто не працює.

Хочу нагадати, що міський голова – це не тільки посада, але й велика відповідальність та чималий шмат роботи. Четвертий рік я звітую перед вами, шановні коломияни. І вкотре з вдячністю прийму вашу конструктивну критику.

Завдяки прагматичній спрямованості співпраці міської ради, її виконавчих органів, відсутності популістсько-критиканського підходу до розв'язання актуальних питань розвитку міста вдалося досягти певних позитивних результатів.

Реалізації найактуальніших питань життєзабезпечення життя Коломиї була підпорядкована організаційна робота міської ради та її виконавчих органів. У звітному періоді відбулося 25 пленарних засідань сесій міської ради на яких прийнято 958 рішень, а також 23 засідання виконавчого комітету, на яких розглянуто 476 питань. Впроваджувалися нові форми і методи роботи, зокрема проведення засідань виконкому спільно з іншими колегіальними органами – колегіями управління освіти та відділу культури і туризму міської ради. Це давало можливість більш глибоко і предметніше розглядати питання у відповідних галузях та приймати більш зважені і реальні до виконання рішення. У березні 2010 року виконкомом спільно з президією міського комітету працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування розглянуто питання "Про роботу комунального підприємства "Коломияводоканал". Перед розглядом цього питання члени виконавчого комітету, начальники відділів і управлінь міської ради, керівники постійних комісій та депутатських фракцій, представники засобів масової інформації ознайомилися з роботою головної каналізаційної станції в с. Королівці, очисних споруд в с.Корничі, системою водозабору в с. Кийданчі і Шепарівцях...

Завантажити сюжет ...