друкувати


Л.Оробець: Владі час зайнятись реформами, а не переписувати історію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-30 05:49:27
Замість обіцяних реформ нова влада взялася переписувати історію країни за останні п‘ять років. Вона діє за принципом – все, що було до нас потрібно викреслити. Навіть очевидні здобутки у гуманітарній сфері сьогодні сприймаються вороже та з неприхованою відразою. Прагнення реваншу стало вищим за обов’язок служіння державі та народу України. Так прокоментувала роботу нинішньої влади, у гуманітарній сфері заступник голови Єдиного Центру, народний депутат Леся Оробець.

На думку політика, наочним прикладом є тема голодомору. "За попередні роки було витрачено чимало зусиль, аби вшанування жертв великої трагедії змогло об’єднати країну. Зрештою, це майже відбулося. Натомість сьогоднішнє возвеличення персони Сталіна, якому потурає нова влада, не лише перекреслює визнання цієї трагедії, але і кидає суспільство у вир протистояння", – зазначила Л.Оробець, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Народний депутат наголосила, що у жодній демократичній країні світу зміна влади не означає кардинальної зміни внутрішнього та зовнішнього курсу держави. Держава може бути успішною лише тоді, коли зберігається спадковість влади, а кожен новий уряд, парламент та президент зберігають основну лінію своїх попередників. "Ідеологічна гойдалка, на яку нова влада посадила суспільство є дикістю для політичної традиції країн ЄС та США" - зазначила Л.Оробець.

На думку політика, влада повинна зосередитися на виконанні головної своєї обіцянки, яку на виборах підтримали українці – негайно розпочати системні реформи. "Потрібно нарешті припинити перефарбовувати фасади і братися за будівництво фундаменту країни, який за роки незалежності та особливо під тиском кризи серйозно просів. Провести адміністративну, судову, пенсійну, податкову реформу, боротьбу з корупцією, а не вдовольняти своє політичне его", - зазначила представник Єдиного Центру.

Обговорити на форумі