друкувати


Операція під умовною назвою "Бюджет" - проти схем ухилення від оподаткування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-29 04:27:03
Державною податковою інспекцією в м.Івано-Франківськ проводиться широкомасштабна операція "Бюджет", спрямована на виявлення і припинення протиправної діяльності суб'єктів господарювання та ліквідації міжрегіональних схем ухилення від оподаткування, притягнення до відповідальності організаторів та виконавців кримінальних схем; виявлення та руйнування схем ухилень і мінімізації податкових зобов'язань.

Для виконання зазначеної операції у ДПІ в м.Івано-Франківськ створено робочу групу з числа досвідчених співробітників підрозділів податкової міліції, податкового аудиту, оподаткування юридичних та фізичних осіб. Робоча група забезпечить координацію роботи структурних підрозділів податкової інспекції з відпрацювання проблемних питань щодо виявлення і припинення протиправної діяльності суб’єктів господарювання, повідомляє ДПІ в м.Івано-Франківськ.

Для відпрацювання відібрано ряд суб’єктів господарської діяльності, які при значних обсягах валових доходів декларують до сплати незначні суми податкових зобов’язань. При цьому основна увага зверталась на тих суб’єктів господарювання, які, згідно із наявною у податкових органів інформацією, з метою мінімізації податкових зобов’язань відображають у обліку операції придбання товарно-матеріальних цінностей через мережу СГД із ознаками сумнівності (тобто у яких відсутні виробничі потужності, складські приміщення, кількість персоналу обмежується лише 1-2 працівниками).

Крім цього, відпрацьовуються відібрані за певними ознаками так звані "ризикові" платники, які можуть використовуватись реальними платниками у якості інструментів мінімізації сплати податків.

Проведення цієї операції дасть змогу залучити додаткові надходження до бюджету, визначені Законом України "Про Державний бюджет на 2010 рік".

Обговорити на форумі