друкувати


Курс євангелізації "Нове життя" проведено в навчальних закладах Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-29 01:07:03
З ініціативи Місійного згромадження св. Апостола Андрія та за підтримки управління освіти і науки розпочато євангелізаційний курс "Нове життя" для учнів загальноосвітніх шкіл. Тематика зустрічей побудована виключно на Біблії і носить міжконфесійний та екуменічний характер. Курс розроблений для учнів 8-11 класів.

Метою проповідників є допомогти школярам досвідчити Боже спасіння через особисту зустріч з Воскреслим Христом, прийняти Божу любов, Ісуса Христа у своє серце, рішуче відмовившись від гріха. Символічною є назва курсу "Нове життя", тому що Бог хоче зробити щось нове у людині. Він не дає щось для життя, але спрямовує його до чогось. Тому важливим є, щоб молода людина відчула у собі потребу змінити себе, своє життя і дозволила Богові формувати себе.

Коли ми приїжджаємо автомобілем до невідомого міста, орієнтуватись у ньому нам допомагає особа, яка сидить поруч з водієм і має карту. Саме вона вибирає шлях, а не той, хто сидить за кермом. Так є і з нами. Ми тримаємо в руках кермо нашого життя, але у кого карта? Інколи нами керує водій смутку чи розчарування… Тоді ми починаємо потребувати нового життя.

Апостол Петро, потопаючи у водах Галилейського моря, просив допомоги в Ісуса Христа, хоч вмів плавати, оскільки був рибалкою. Але Він хотів відчути помічну руку Ісуса і цілковито віддав себе Йому.

Хочемо зазначити, що з такою євангелізаційною програмою отці та брати Місійного згромадження побували у загальноосвітніх школах міста Івано-Франківська, розпочинаючи нову євангелізацію в школах Тисменицького району. Маємо надію, що такі зустрічі зі шкільною молоддю нашої єпархії будуть частішими, чисельнішими і сприятимуть поглибленню віри у Христа Спасителя.

Тому складаємо нашу вдячність настоятелю о. Йосафату Мощичу, усім отцям і братам Місійного згромадження св. апостола Андрія за плідну співпрацю у Божому винограднику.

Автор: Галина ГРИШКО, референт у справах шкільництва
Джерело: Івано-Франківська Єпархія УГКЦ
Обговорити на форумі