друкувати


Коломийська ОДПІ: Операція "Бюджет" триває

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-29 12:45:26
З метою виконання завдань Уряду України в частині наповнення державного бюджету в повному обсязі державна податкова служба проводить операцію "Бюджет".

Метою операції є виявлення підприємств, які використовують різні схеми мінімізації податкових витрат, ухилення від сплати податків і відповідно поповнення державної казни, адже саме це є пріоритетним напрямом для України на сьогоднішній момент.

Слід зазначити, що ця операція є комплексною. З метою підвищення ефективності контрольно–перевірочної роботи, виявлення та руйнування схем ухилень і мінімізації податкових зобов’язань Коломийською ОДПІ створено спеціальну робочу групу. До її складу ввійшли структурні підрозділи інспекції та податкової міліції, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Основна увага в ході проведення операції "Бюджет” буде звертатись на підприємства з ознаками фіктивності – підприємства, які подають податкову звітність, але по вказаному в документах адресу фактично не знаходяться. Крім того, на особливому контролі ті суб’єкти господарювання, які при значних обсягах декларують збитковість або малоприбутковість.

За результатами аналізу податкової звітності, оперативної та іншої інформації про суб’єктів господарювання для першочергового відпрацювання відібрано 36 ризикових платників податків. За кожним таким платником персонально закріплено працівників податкової міліції, які присутні під час приймання податкової звітності вказаних суб’єктів. На сьогоднішній день відпрацьовано 14 ризикових платників податків, уточнено юридичну та фактичну адресу підприємств, проведено співбесіди посадових осіб з питань фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання.

З початку року працівниками податкової міліції виявлено 8 злочинів, по яких порушено кримінальні справи. Встановлено 4 факти необґрунтованої заяви на відшкодування з бюджету податку на додану вартість у сумі 56 тис. грн. Застосовано 3 адміністративних арешти, внаслідок чого до бюджету залучено 17 тис. грн. З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму – 82 тис. грн.

Обговорити на форумі