друкувати


В.Янукович спонукав ПАРЕ не визнавати Голодомор українців геноцидом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-29 12:21:40
Резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи від 28 квітня про вшанування пам’яті загиблих в результаті голоду 1932-1933 років в Україні та інших республіках колишнього СРСР, якою проігноровано визнання голодомору в Україні геноцидом, є результатом зрадницької, антиукраїнської позиції режиму т.зв. президента Януковича на світовій арені.

Діючи на виконання своїх попередніх зобов’язань перед Путіним-Мєдвєдєвим, в подяку за підтримку Кремлем своєї кандидатури на президентських виборах, Янукович вчинив ганебне глумління над пам’яттю мільйонів українців, цинічно жорстоко замордованих сталінським режимом, під час своєї антиукраїнської промови у Страсбурзі, з трибуни ПАРЄ, із закликом до парламентерів не визнавати голод в Україні геноцидом українського народу, чим привів у шок усіх депутатів Європарламенту. Історія цієї шанованої європейської інституції ще не бачила подібного свідомого спланованого акту найвищого державного колабораціонізму та приниження національної гідності від людини, яка вважає себе президентом і представляє державу Україна, а діє в інтересах деспотичних авторитарних режимів третіх країн, нехтуючи сторінками трагічної пам’яті своєї нації, яку люто ненавидить і демонстративно зневажає.

Янукович знехтував чинні норми законодавчого визнання в Україні голоду 1932-1933 років геноцидом українського народу. Таким чином влада Януковича продовжує свою антиукраїнську політику спрямовану на поступове знищення державного суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, після підписання та "ратифікації" у Верховній Раді зрадницьких міждержавних угод по продовженню базування російського флоту в Севастополі до 2042 року.

Україна, як ніколи раніше, стоїть за крок до загрози повної і абсолютної втрати своєї державності, встановлення авторитарного тоталітаризму, знівелювання залишків свободи слова, прав людини, демократії, української національної пам’яті та духовності, культури і освіти.

Закликаємо усі патріотично налаштовані демократичні сили Прикарпаття об’єднатися в єдиному народному русі опору до злочинної влади Януковича – Комітеті захисту України.

Слава Україні!
Героям Слава!

Юрій РОМАНЮК, голова фракції "БЮТ" в Івано-Франківській обласній раді