друкувати


Міжнародний валютний фонд офіційно визнав прогрес в переговорах з Україною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-29 10:19:28
Вчора, 28 квітня було оприлюднено заяву першого заступника директора–розпорядника фонду Джона Ліпські про прогрес в переговорах з нашою країною, пише "КоммерсантЪ-Украина" в статті "МВФ признался в прогрессе".

Воно з'явилося за наслідками візиту до Вашингтона віце-прем'єра з економічних питань Сергія Тігіпка. "Прогрес досягнутий по багатьом напрямам", - наголошується в повідомленні, повідомляє ТСН.

Тігіпко вчора, 28 квітня повідомив, що в першій половині травня можна чекати приїзду місії фонду до Києва, що також служить позитивним сигналом.

Україна планує відновити співпрацю з МВФ в рамках нової програми, розрахованої на 2,5 роки, і отримати $19-20 млрд на модернізацію економіки.

"За нашою інформацією, МВФ влаштовують як основні параметри прийнятого держбюджету, так і положення Програми економічного і соціального розвитку. Тому фонд дає сигнал, що всі основні препятствія для відкриття нової кредитної лінії усунені", - заявив голова підкомітету Верховної ради з питань зовнішньоекономічної діяльності Олексій Плотніков (Партія регіонів).

Нагадаємо, раніше Тігіпко заявив, що уряд України розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду протягом найближчих двох з половиною років 19-20 мільярдів доларів.

Обговорити на форумі